top of page

Gul Østerssopp

Vår Gule Østerssopp trives best i varmen (16-28 grader celsius). Den skal ideelt sett ha en luftfuktighet på mellom 80 og 90% og trivselsforhold kan skapes ved å bruke et «polytub», et dyrketelt med luftfukter, eller et drivhus med høy luftfuktighet, men du kan også sette den på kjøkkenbenken og la den vokse som den er, husk da å spraye ofte med vann og vær obs på at noen kan være allergiske mot sporer. Når du har funnet ditt sted å frukte blokken anbefaler vi at du gjør som følger; desinfiser utsiden av posen med etanol (eller håndsprit uten fuktighetsmiddel) og skjær et kryss i posen. Sørg for å holde luftfuktighet og temperatur riktig, og etter noen uker vil du ha din egen sopp voksende. Det er viktig å høste soppen når den er moden, så følg nøye med. Alt etter hvordan du bygger ditt vekstmiljø, kan du høste fra 1 til 3 ganger av en blokk om alt er optimalt og fritt for konkurrerende organismer (mugg og lignende). Mellom hver «flush» vil det gå ca 10-14 dager, vær nøye med å opprettholde vekstmiljøet i denne perioden på samme måte som når det er sopp på blokken.

Etter et par tre flush kan du setter blokken ute et skyggefullt og fuktig sted, om temperaturene ute tillater det, og lar den frukte videre, fyll gjerne på med litt halm og flis av løvtre.

Om du ikke ønsker å prøve å dyrke soppen videre kan den knuses opp og tilsettes som kompost i bedene dine, da dette er ypperlig plantenæring! 

Vi ønsker deg lykke til i prosessen, og heier på deg!

Ta kontakt på post@toppsopp.no om du lurer på noe.

bottom of page