top of page

Takk for at du valgte vår Blågrå østerssopp!

DNM_Vinner2020_Logo_Gull.png

Blågrå Østerssopp er vår signatur-sopp som er resultatet av langtidsstudie og utvikling av østerssoppen, slik at den er tilpasset vårt nordiske klima og miljø. Den er dyrket på kaffegrut hentet fra lokale spisesteder, hoteller og kafeer, og sagflis fra lokalt sagbruk som bruker lokalt tre.

Utdrag fra juryens begrunnelse fra seieren i kategorien 

«Årets Grønne» i Det Norske Måltid 2020:

«Vinneren er et nyskapende og spennende produkt, produsert med fokus på bærekraft og innovasjon. Produktet har en kraftfullt, aromatisk og rund smak med mye umami. Vinneren har et kult utseende og kan benyttes i utallige retter, her er det bare å bruke fantasien.»

Best før - Men ikke dårlig etter!

Soppen bør oppbevares kaldt og helst så tett som mulig (eks. isboks, skål med lokk e.l.). Gjør du dette er den som regel spiselig og veldig god, mye lengre enn best før dato. 

Etter hvert kan soppen bli dekket av hvitt, fluffy mycelium - ingen fare! Dette er bare soppen som prøver å spre seg videre og smaker akkurat like godt som resten av østerssoppen! 

Er du usikker på om soppen kan spises - bruk luktesans og syn. Dersom den lukter surt eller har grønn mugg, kan den komposteres! Er du fortsatt usikker kan du sende en melding til oss på Facebook-siden vår (ha med bilde) så kan vi prøve å hjelpe deg å avgjøre. 

bottom of page